Minister Muyters investeert 119 235 euro in renovatie zwembad Rooigem

Op 29 april 2017, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Stadsdiensten

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters maakt 119 235 euro vrij voor de renovatie van het zwembad Rooigem. In totaal investeert de Vlaamse Regering 10 miljoen euro in 25 nieuwbouw- of renovatieprojecten voor Vlaamse zwembaden.

In 2015 trok minister Muyters al eens 10 miljoen euro uit voor zwembaden. De vraag naar kwalitatieve en moderne zwemfaciliteiten bleef echter hoog. De minister lanceerde daarom in juni vorig jaar een tweede oproep aan steden en gemeenten om subsidiedossiers in te dienen. Ook Gent diende een dossier in. Dat werd samen met 36 andere aanvragen onder de loep genomen door een beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van onder andere Sport Vlaanderen, de Vlaamse Zwemfederatie, het Vlaams Energie Bedrijf, …

25 sterkte projecten

De commissie kende scores toe op basis van criteria zoals energie, duurzaamheid, intergemeentelijke samenwerking, toegankelijkheid, … en maakte een rangschikking van de ingediende aanvragen. De Vlaamse Regering selecteerde de 25 sterkste dossiers. N-VA Gent is blij met deze financiële stimulans voor de renovatie van zwembad Rooigem. Het is een mooie opsteker voor Gent.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is