N-VA vraagt méér steun voor Gentse middenstand

Op 22 mei 2017

Het werd stilaan tijd dat het stadsbestuur een aantal maatregelen nam om de Gentse handelaars en horeca te ondersteunen. Het is helaas te weinig en te laat. Deze maatregelen lezen ook als een schuldbekentenis: OpenVLD en sp.a-Groen zijn veel te voortvarend en ondoordacht te werk gegaan bij de invoering van het nieuwe parkeer- en circulatieplan. N-VA Gent blijft daarom de afschaffing vragen van de doorgevoerde parkeertarief-verhogingen en de afschaffing van de nieuw ingevoerde zones voor betalend parkeren in de deelgemeenten.

Voor N-VA is het uiteraard goed dat het – eerst verhoogde – avondtarief in de parkeergarages nu terug wordt verlaagd en dat het stadsbestuur inzet op het promoten van de maandelijkse koopzondagen.

"Maar deze maatregelen waren overbodig geweest wanneer burgemeester - 'automobilisten gaan vloeken -' Termont & co niet eerst mensen hadden afgeschrikt om naar onze stad te komen”, aldus fractieleider Elke Sleurs, “Ze hadden beter op voorhand geluisterd naar de gegronde kritiek van belangenorganisaties en oppositie. De winkeliers zijn bovendien weinig geholpen met de verlaging van het avondtarief.”


Hetzelfde geldt voor het complexe vergunningsysteem. Vooraf is herhaaldelijk aangeklaagd dat dit niet werkbaar zou zijn, maar ook hier: het stadsbestuur wilde naar niemand luisteren. Resultaat vandaag: het regent (onterechte) boetes; bewoners zijn ontevreden, leveranciers en aannemers mijden de stad of vragen supplementen. Schepen Watteeuw moest vandaag bovendien toegeven dat een oplossing nog niet voor morgen is. Blijkbaar is het systeem zo ingewikkeld dat ook het stadsbestuur er zijn weg niet meer in vindt om het te vereenvoudigen.
 

Voor N-VA Gent zijn de genomen maatregelen finaal weinig meer dan een druppel op een hete plaat. Wanneer Unizo voor zijn enquête op nauwelijks 24u tijd reacties binnen krijgt van niet minder dan 598 (!) bezorgde middenstanders dan zijn doortastende maatregelen nodig. 

 

N-VA Gent blijft daarom de afschaffing vragen van de doorgevoerde parkeertarief-verhogingen en de afschaffing van de nieuw ingevoerde zones voor betalend parkeren in de deelgemeenten. We blijven ook pleiten voor het terugschroeven van het circulatieplan: knip de knippen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is