Verminderen openingsuren vrij zwemmen voor N-VA onaanvaardbaar

Op 1 juli 2015, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Jeugd (+ onderwijs), Stadsdiensten, Sport

Aangekondigd overleg met gebruikers ongeloofwaardig

De beslissing van schepen Tapmaz (sp.a) om het aantal vrije zwemuren terug te schroeven veroorzaakt grote commotie bij veel Gentenaars en is voor N-VA onaanvaardbaar. De aankondiging vandaag dat hij nog overleg plant met gebruikers is ongeloofwaardig zonder onmiddellijke opschorting van de genomen maatregel.

Gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem is niet van plan het hierbij te laten: “Tijdens de eerstvolgende gemeenteraad zal ik met klem protesteren tegen deze vermindering van de zwemuren. Ik eis dat de schepen deze maatregel dringend herziet. Wanneer de stad tot 1 miljoen euro per jaar aan Farys kan betalen voor ongebruikte ruimtes in de Ghelamco Arena, dan begrijp ik niet dat in zwembaden die wél volop gebruikt worden op deze manier bespaard wordt.”

Het is nu al zeer druk in de Gentse zwembaden. Om alle clubs en scholen de nodige uren te geven is het flink puzzelen, met als gevolg dat het aanbod voor vrij zwemmen beperkt is. Door de sluiting van zwembad Rosas in Oostakker vorig jaar moesten al meer dan 2.000 zwemmers uitwijken naar de andere Gentse zwembaden.

Senioren, zwangere vrouwen, jonge beginnende zwemmers en anderen die de drukte willen vermijden: voor hen zal er in de Gentse zwembaden nauwelijks plaats meer overblijven. Waar is onze schepen van sport mee bezig?

De manier waarop de beslissing genomen werd, is ook al beneden alle peil: in alle stilte in een onderonsje met Farys (beheerder van de Gentse zwembaden, sporthallen, enz.). Zonder enige inspraak van de gemeenteraad. Eind juni debatteerden de raadsleden nochtans 2 avonden over de begroting, maar de schepen besloot de besparingsmaatregel te verzwijgen in de hoop dat niemand er ooit naar zou kraaien. Een misrekening zo blijkt nu.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is