Wordt de Lübeckwijk een tweede Lourdeshoek?

Op 7 maart 2017

De Lübeckwijk moest in zeven haasten ontruimd, de bewoners zijn hun huisje en vertrouwde wijk kwijt, maar het stadsbestuur kan daar geen goede reden voor geven.
Er is zelfs nog niet beslist wat er na de sloop met het terrein zal gebeuren.

Het bericht dat de Lübeckwijk weg moest sloeg vorig jaar in als een bom. De bewoners kregen zes maand de tijd om hun huisje te verlaten en elders een woning te zoeken. Ondanks het protest van de geschokte bewoners wouden het stadsbestuur en WoninGent van geen uitstel weten. Zelfs hoogbejaarden (waaronder mensen van negentig jaar die er al een halve eeuw woonden) moesten verhuizen.
Het stadsbestuur (eigenaar van het terrein)  laat nu de huisjes slopen. Sandra Van Renterghem  vroeg aan de schepen wat er daarna met het terrein zal gebeuren. Tot haar grote verbazing kon de schepen hierop niet antwoorden. Daarover is blijkbaar nog niets beslist. “Waarom moesten de mensen er dan zo dingend weg?” reageerde Sandra Van Renterghem. Ze herinnerde de schepen aan het tragisch dossier van de Lourdeshoek. Ook daar moesten de bewoners weg en de huizen dringend gesloopt, maar we zijn nu tien jaar later en met het terrein is er verder niets gebeurd, het ligt er kaal en ongebruikt bij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is