Minister Bourgeois investeert in De Campagne in Drongen

Op 19 december 2013

Vlaams minister van onroerend erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) kende eergisteren de stad Gent een landschapspremie toe van 34.073 euro voor het opstellen van een landschapsbeheersplan voor het beschermde landschap 'De Campagne' in Drongen. 

 

Eens het beheersplan is ingediend en goedgekeurd zal de stad ook een beroep kunnen doen op verdere premies. Zo zal de Vlaamse overheid in de toekomst 70% van de kosten dragen voor de nodige instandhoudings- en onderhoudswerken, en 20% van de kosten voor ontsluitings- en voorlichtingswerken. 

 

Gemeenteraadslid Isabelle De Clercq: "Dit is uitstekend nieuws voor Drongen. De Campagne is een prachtig domein. Het is ook een echte ontmoetingsplaats voor de Drongenaren en de lokale verenigingen. Goed dat het beleid van minister Bourgeois inzet op het bewaren van dergelijke kleine stukjes paradijs voor de toekomstige generaties."

 

De Gentse N-VA is kortom tevreden dat de Vlaamse overheid de eerste van hopelijk vele premies heeft goedgekeurd, en wil dit project constructief mee blijven ondersteunen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is