N-VA bekomt behoud kortingstarief voor mensen met een handicap

Op 25 juni 2015, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Sociale zaken, Welzijn, Diversiteit, Gelijke kansen, Sport

Tot nu toe kunnen mensen met een handicap genieten van een kortingstarief bij deelname aan sportactiviteiten of bij het gebruik maken van sportaccomodatie van de stad Gent. Dankzij N-VA blijft dit kortingstarief voorlopig behouden.

Het stadsbestuur plande het kortingstarief af te schaffen. Motivatie: mensen met een handicap kunnen vanaf nu gebruik maken van een verlaagd kansentarief via de nieuwe UiTPAS (een soort vrijetijdsspaarkaart) met recht op korting. 

Probleem is echter dat er in onze stad 24.000 mensen recht hebben op een dergelijke UiTPAS met korting, terwijl er in totaal nog maar 10.000 Gentse passen verkocht werden (met én zonder korting).

In de praktijk zal dus niet iedereen genieten van het gereduceerde tarief waarop hij/zij in principe aanspraak kan maken. Bovendien hebben zeker niet alle mensen met een handicap recht op een UiTPAS met kortingstarief. Die laatste groep zou dus sowieso een sociaal voordeel verliezen.

Gemeenteraadslid Gert Robert: “Ik ben blij dat schepen Tapmaz (sp.a) onder druk van onze amendementen om het verlaagd tarief te behouden beslist heeft om zijn eigen voorstel terug te trekken. Zijn plan tot afschaffing was bepaald een asociale maatregel van een stadsbestuur dat zich nochtans graag laat voorstaan op zijn sociale agenda. Dat de stedelijke adviesraad voor personen met een handicap over de hele kwestie helemaal niet is gehoord was ook al bijzonder jammer.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is