Het eigen grote gelijk van het stadsbestuur

Op 2 februari 2024, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Mobiliteit en openbare werken, Sociale zaken

Eindelijk. 2024 is begonnen. Met N-VA Gent zetten we het spannende verkiezingsjaar in met een geslaagde receptie in het Boerenhof in Oostakker. Mooie opkomst, warme sfeer, fijne mensen.

Ondertussen slaagt ‘grote verbinder’ Mathias De Clercq er al lang niet meer in om zijn college nog bij elkaar te houden. Op de recepties van sommige meerderheidspartijen wordt nu plots ook het omgekeerde beloofd van wat men al jaren zelf aan het doen is. Ongeloofwaardig.

Onze boodschap aan de kiezer: stem voor een partij die consequent is en woord houdt. Die niet ineens het geweer van schouder verandert nu de verkiezingen in zicht zijn. Die constructief voor een beter Gent wil gaan.

Dat beter Gent moet ook een stad op maat van de oudere Gentenaar zijn. Want op dat vlak sloeg het huidige stadsbestuur de bal al herhaaldelijk volledig mis.

Collega Els Roegiers klaagde in de voorbije gemeenteraad andermaal en met vuur het bouwproject aan dat de huidige meerderheid (OpenVLD, Vooruit, Groen, CD&V) plompverloren wil neerpoten in de tuin van de bewoners van OCMW-woonzorgcentrum De Liberteyt in Wondelgem. Blijkbaar is er nergens anders in Gent plaats voor het sociale wooncomplex dat men er wil ontwikkelen.

Is dat sociaal beleid? Kwetsbare mensen hun stukje groen ontfutselen? Gelukkig hield de provincie – met de N-VA in de meerderheid – het project tegen. En even gelukkig werd het beroep van het stadsbestuur bij de raad voor vergunningsbetwistingen verworpen: de stad werd op niet minder dan drie vlakken volledig in het ongelijk gesteld.

Je zou denken: oef, ongewenst project van de baan. Maar niet zo met dit college. Men heeft alweer een nieuw en gelijkaardig project lopende. Voor dezelfde site. In weerwil van het aanhoudend protest vanwege rusthuis- en buurtbewoners. Kan het niet goedschiks dan kwaadschiks.

Dat is de stijl van dit stadsbestuur: het eigen grote gelijk. Weinig rekening houden met mensen. Komt in dossier na dossier terug. Zie bijvoorbeeld de geplande knip aan Gentbruggebrug: sterk gecontesteerd door bewoners en ondernemers, maar nog altijd niet geschrapt.   

Dit willen we met N-VA Gent anders. En ik hoop van harte dat de kiezer ons hierin steunt.

 

Met Gentse groeten,

Anneleen Van Bossuyt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is