Meer geld voor volksartiesten tijdens Gentse Feesten

Op 10 februari 2015, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Toerisme & evenementen
Wat komt er in de plaats van de openingsparade? vroeg Karlijn Deene.  Aan wat gaat u het vrijgekomen budget besteden? Welk alternatief toonmoment komt er voor de volkskunstenaars?
 
Schepen Christophe Peeters (Open VLD) trekt het subsidiebedrag van 50.000 euro voor kleinschalige evenementen op de Gentse Feesten op. Dat deelde hij gisteravond mee tijdens de commissie cultuur, na een vraag van N-VA-raadslid Karlijn Deene. Hoeveel centen er precies bij komen, kon Peeters nog niet kwijt.
 

Zoals bekend schafte schepen van Feesten Christophe Peeters begin dit jaar de openingsparade van de Gentse Feesten af. Een aantal Gentse volksartiesten, onder leiding van Frans Babbelaar, ging echter in het verweer tegen die beslissing. Zij zagen een kans verloren gaan om hun voorstellingen tijdens de Feesten te promoten.

Vorige week zaten de volks­artiesten samen met de schepen en die ging op een aantal van hun vragen in.

Er komt - hoogstwaarschijnlijk in het laatste weekend van juni - een evenement waarop de volksartiesten zichzelf aan het publiek zullen kunnen voorstellen. Een soort cultuurmarkt, maar dan vooral op hen toegespitst.

De schepen gaat ook in op de vraag om in de officiële brochure van de Gentse Feesten een herkenbaar katern te steken waarin die echt Gentse evenementen gegroepeerd staan. De vraag om in een soort abonnementenboekje met kortingen te voorzien, moet nog worden onderzocht.

Bovenop dit alles verhoogt de schepen dus ook de subsidies voor dit soort echt Gentse evenementen.

De Gentenaar, 10/02/2015

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is