2.619.000 euro voor sportinfrastructuur in Gent

Op 21 december 2017, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport
sport

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters investeert 2.619.000 euro in nieuwe sportinfrastructuur in Gent. In totaal kent de minister meer dan 20 miljoen euro subsidies toe aan 44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties. Volgend jaar kunnen initiatiefnemers opnieuw meedingen naar subsidies, dit keer voor een bedrag van 25 miljoen euro.

 

Voor Gent gaat het om:

Sportsite Gantoise Halfweg, waar de minister 947.684 euro investeert voor een nieuwe sportsite met onder meer hockey, tennis en padel infrastructuur aan de Watersportbaan in Gent.
Sporthal HoGent, waar de minister 732.025 euro investeert voor de uitbreiding van het bestaande sportcomplex met een grote multifunctionele sporthal voor minivoetbal, basketbal, volleybal, badminton, handbal en fitness.

 

Gentbrugse Meersen, waar de minister 939.252 euro investeert voor de realisatie van een nieuwe sportsite in de groenpool Gentbrugse Meersen met ruimte voor voetbal, voetbal boarding, korfbal, baseball, softbal, cricket, een Finse looppiste, een BMX-parcours, street work-out en schutters op doel.

 

“We zijn zeer blij met deze investering”, zegt Elke Sleurs, “Het geeft ons de kans om onze sportinfrastructuur en ons sportaanbod op niveau te houden én te vernieuwen.”

Sinds zijn aantreden als Vlaams minister van Sport heeft Philippe Muyters consequent ingezet op de vernieuwing en uitbouw van de sportinfrastructuur in Vlaanderen. “Dat was ook hoog nodig,” zegt minister Muyters, “Onze sporthallen en zwembaden waren zwaar verouderd en er waren grote tekorten. We moesten echt een tandje bijsteken. In de eerste jaren heb ik gewerkt aan de meest acute problemen zoals de zwembaden. Maar intussen heb ik een meer vraaggericht systeem ontwikkeld zodat initiatiefnemers zelf elk jaar projecten kunnen indienen. En met succes. In deze oproep waren er 67 aanvragen, waarvan we er nu 44 kunnen honoreren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is