Anneleen Van Bossuyt (N-VA): “Kunnen we AUB een warme zomerdag zonder problemen krijgen aan de Blaarmeersen?”

Op 20 juni 2022, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Jeugd (+ onderwijs), Veiligheid
Zwemmende meisjes

Afgelopen weekend waren er opnieuw problemen aan de Blaarmeersen. N-VA-fractievoorzitter Anneleen Van Bossuyt: “Een mooie, warme zomerdag aan de Blaarmeersen zonder incidenten is blijkbaar niet mogelijk. Redders voelden zich niet veilig door het gedrag van sommige bezoekers en er was opnieuw sprake van opstootjes. Het stadsbestuur slaagt er maar niet in om hier paal en perk aan te stellen. Ik maak me zorgen over de veiligheid, met name ook van de talrijke kinderen, jongeren en gezinnen die de Blaarmeersen bezoeken.”

Van Bossuyt: “Er was lang op voorhand aangekondigd dat zaterdag een schitterende zomerdag zou worden met temperaturen tot 30° C. Ruim de tijd dus voor het stadsbestuur en beheerder Farys om maatregelen te nemen om de wachttijden te beperken en om de veiligheid van bezoekers en personeel te verzekeren. Ook het feit dat men op zo’n topdag bijvoorbeeld de glijbanen moet sluiten bij gebrek aan redders, doet vragen rijzen over de organisatie.”

Van Bossuyt: “Ik wil weten wat er is misgelopen. Waarom is er niet geanticipeerd op de lange wachtrijen? Waardoor voelden redders zich blijkbaar niet veilig? Respect voor de medewerkers op de Blaarmeersen – en ook voor de politiemensen die ter plaatse moesten komen – is essentieel. Ze zetten zich in voor de veiligheid van alle bezoekers. Wanneer zij hun werk niet kunnen doen, gaat dat ten koste van iedereen.”

Van Bossuyt besluit: “Ik hoop van harte dat dit de laatste keer is dat we in de krant moeten lezen dat het misliep op de Blaarmeersen. Voor nu woensdag wordt opnieuw volle zon en 26° C aangekondigd. Ik vraag burgemeester Mathias De Clercq dringend om ervoor te zorgen dat een herhaling van zaterdag en van de eerdere incidenten in mei voorkomen wordt. Ik zal in de gemeenteraad ook voorstellen dat het stadsbestuur ingaat op de vraag van beheerder Farys om bewakingscamera's te voorzien, zoals dat in andere recreatiedomeinen al langer het geval is.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is