Anneleen Van Bossuyt (N-VA): “Maak van Gent een groot openluchtcafé om onze cafés en restaurants te steunen”

Op 25 mei 2020, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Economie & Werk

 

Na meer dan twee maanden verplichte sluiting heeft de horeca het bijzonder zwaar. Heropenen zal niet eenvoudig zijn. Net als iedereen zullen ook horecazaken zich moeten houden aan veiligheidsmaatregelen. Om de afstandsmaatregelen te respecteren, zullen tafeltjes ver genoeg uit elkaar moeten staan en klanten zullen zoveel mogelijk bediend moeten worden in open lucht. Horeca uitbaters vragen dan ook naar ruimere terrassen.

 

N-VA-fractieleider Anneleen Van Bossuyt: “Sommige steden nemen al maatregelen om de horeca te steunen. Een mooi voorbeeld is Vilnius. Die stad besliste om haar publieke ruimte open te stellen voor cafés en restaurants. Zij mogen er, na aanvraag bij de stad, tafels en stoelen zetten zonder een heffing te betalen. De hele stad wordt één groot openluchtcafé.”

Wij roepen het stadsbestuur op om dit voorbeeld te volgen en na te gaan op welke pleinen of plekjes in onze stad dit mogelijk is,” aldus Van Bossuyt. “Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat mensen binnenkort op een veilige en leuke manier van een drankje of maaltijd kunnen genieten met vrienden of familie én steunen we de zwaar getroffen horeca. In deze uitzonderlijke tijden passen positieve maatregelen die de horeca een boost geven en de gezelligheid en levendigheid in onze stad herstellen. Daar zijn alle Gentenaars mee gebaat.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is