Anneleen Van Bossuyt (N-VA): “Tevreden dat stadsbestuur N-VA-voorstel volgt om opschorting terrasbelasting en uitbreiding terrassen te verlengen”

Op 17 september 2020, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Economie & Werk

N-VA-fractieleider Anneleen Van Bossuyt: “Afgelopen maandag 14/9 diende ik voor de gemeenteraadscommissie economie van volgende week dinsdag een vraag in met het voorstel om de opschorting van de terrasbelasting te verlengen. Tegelijk stelde ik voor om ook de uitbreiding van de terrassen te verlengen. De coronacrisis is immers nog niet voorbij en horecazaken kunnen een extra duwtje in de rug goed gebruiken.”

Van Bossuyt: “Ik stel tevreden vast dat het stadsbestuur de commissie niet heeft afgewacht en vandaag beslist heeft dat er een verlenging komt, zowel van de opschorting van de belasting als van de uitbreiding van de terrassen tot 15 november. Dat is een goede zaak en ik hoop van harte dat het weer nu zo lang mogelijk goed blijft de komende weken.”

Van Bossuyt: “Een minpunt is wel dat bijkomende terrasverwarmers niet kunnen. Ook mogen terrasverwarmers niet gebruikt worden op de toegestane terrasuitbreidingen. Met N-VA stellen we net voor om soepel te zijn wat de terrasverwarmers betreft. ’s Avonds kan het al behoorlijk fris zijn en tegen eind oktober, begin november echt koud, ook overdag. Terrasverwarmers zijn dan, gezien de uitzonderlijke omstandigheden, geen overbodige luxe. Hier zal ik dinsdag aanstaande tijdens de commissie zeker nog de nadruk op leggen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is