Anneleen Van Bossuyt wordt lijsttrekker N-VA Gent

Op 28 januari 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Gent is Europees parlementslid Anneleen Van Bossuyt voorgesteld als nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zij werd aan de afdeling voorgedragen door Elke Sleurs, die zelf een stap opzij zet.

Anneleen Van Bossuyt is 38 jaar en sinds 2015 Europees parlementslid voor de N-VA. Als voorzitster van de commissie Interne markt en Consumentenbescherming waakt zij over de regels voor een markt van 500 miljoen mensen. Die sleutelpost maakt haar één van de belangrijkste vrouwen in het Europees parlement.

Van Bossuyt woont vandaag in buurgemeente Melle en zal dus nog officieel naar Gent moeten verhuizen. “Ik ben geboren in Gent, ik ben hier opgegroeid, ik ben hier naar school geweest bij de groentjes van Sint-Bavo. Ik heb op de universiteit gewerkt en mijn sociale leven speelt zich hier in Gent af”, zegt ze, “ik ben misschien een buitenstaander voor de lokale politiek, maar ik ken onze mooie stad door en door. Ik ga me inwerken en wil dan snel met frisse, concrete ideeën komen.”

 

Elke Sleurs benaderde Van Bossuyt om zo de impasse over de lijstvorming bij N-VA Gent te doorbreken. Sleurs: “Onze kaarten in Gent liggen goed. Na dertig jaar paars zijn veel Gentenaars klaar voor verandering. Een personenkwestie mag daar niet van afleiden. Gent heeft een nieuwe wind nodig, en Anneleen kan dat belichamen.”

Van Bossuyt bedankte Elke Sleurs uitvoerig voor de kans die ze van haar krijgt. Van Bossuyt herhaalde nog eens de speerpunten van de N-VA in Gent: “We willen een bereikbaar Gent, waar je je huis kan achterlaten zonder vrees dat het gekraakt wordt. Een Gent waar iedereen zich thuis voelt, met duidelijke rechten én plichten. Waar op school Nederlands de taal is van alle kindjes. We willen een Gent dat haar ondernemers steunt in plaats van hen in de steek te laten. Maar bovenal willen we een andere bestuurscultuur in het stadhuis: open, transparant en weg van de schandaaltjes.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is