Blog: En nog een parking!

Op 12 februari 2011

De paarse meerderheid in het Gentse OCMW heeft beslist om een ondergrondse parking te bouwen in de Sint-Martensstraat in hartje Gent. Dit is al de tweede parking op enkele maanden tijd, eerder besliste Paars om hetzelfde te doen in Campus Prins Filip nabij de watersportbaan. Het OCMW geeft hiervoor, in tijden van besparing en schaarste van middelen, een pak geld uit. Een bizarre beleidsoptie is dit op zijn minst!

Deze beslissing valt helemaal niet te rijmen met een duurzaam mobiliteitsbeleid. We moeten de OCMW-medewerkers juist stimuleren om alternatieven voor de auto te gebruiken om naar het werk te komen. Een parking bijbouwen is hier net het tegenovergestelde van. De onmiddellijke nabijheid van de Sint-Michielsparking maakt een extra OCMW-parking ook totaal overbodig. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat een dergelijk bedrag veel beter kan besteed worden, zeker nu het OCMW volop moet besparen en meer moet doen met minder.

Met de bouw van 2 nieuwe ondergrondse parkings blijft Paars vasthouden aan een achterhaalde visie op mobiliteit in de stad. Het is dan ook betreurenswaardig dat de meerderheid niet de keuze durft maken voor een duurzame mobiliteit.

Auteur: Jeroen Lemaitre, Gents OCMW-raadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is