Bouw de zomerkampen Nederlands niet af

Op 4 maart 2019, over deze onderwerpen: Integratie, Jeugd (+ onderwijs)

N-VA Gent is een grote voorstander van de zomerkampen Nederlands, georganiseerd door vzw Roeland. Tijdens deze dagkampen kunnen kinderen met een taalachterstand, veelal allochtone kinderen, hun kennis van het Nederlands spelenderwijs bijspijkeren. Tot onze grote verbazing zal de groene schepen van onderwijs de subsidies hiervoor verminderen en het aantal kampen terugschroeven.

Karlijn Deene reageert: “Er zijn in Gent bijna tienduizend lagereschoolkinderen die thuis geen Nederlands spreken. En de cijfers bewijzen zwart op wit: een goede kennis van het Nederlands is cruciaal voor een geslaagde schoolcarrière. De  beslissing van de schepen is dan ook onbegrijpelijk”.

Karlijn pleitte in de gemeenteraad om de taalkampen Nederlands terug in ere te herstellen. Maar de reactie van de groene gemeenteraadsleden was duidelijk. De N-VA doet ‘aan taalfetisjisme’ en beschouwt de kennis van het Nederlands als ‘de heilige graal’. Wij weten beter: pleiten voor een betere kennis van het Nederlands is pleiten voor een betere toekomst van de Gentse kinderen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is