U bent hier
Brief aan Termont
Dat is zeker niet het geval bij de bouw van de schapenstal tegenover het Belfort. De beslissing
voor die bouw is cultuurhistorisch en democratisch onverantwoord. Het verbieden van het woordje allochtoon in de administratie heeft veel weg van een dictaat dat de spanningen tussen autochtonen en allochtonen moet verdoezelen. Termont klaagt over de moeilijkheden met sommige Romas. In een vroegere Panorama-uitzending klaagde hij ook al over een te grote instroom van Oost-Europeanen in zijn stad en bekende hij dat zijn diensten dat probleem niet meer aankonden.
In feite zou hij zijn eigen partij erop moeten wijzen dat een te laks beleid bij een te grote instroom van migranten de spanningen tussen autochtonen en allochtonen opdrijft en dat iedereen gebaat is bij een vertraagde instroom.
Termont wil dat zijn dossiers juridisch correct en maatschappelijk verantwoord zijn. Het dossier van de Driemasterstraat in Wondelgem is dat niet. Jarenlang ben ik als vroeger bestuurslid van de N-VA-Gent met dat dossier bezig. Jonge gezinnen met kinderen in die straat maken zich zorgen, omdat vrachtwagens bij het elkaar kruisen soms op de voetpaden rijden en omdat kinderen geen rust, vrije tijd en recreatie meer hebben conform art. 31 van het kinderrechtenverdrag. In feite moet het stadsbestuur de bewoners hun zin geven en alle verkeer van en naar het bedrijvencomplex via de Kossikoffstraat leiden. De vroegere schepen van
Mobiliteit heeft trouwens enkele maanden geleden bij een vraag van de N-VA-Gent over dat probleem toegegeven dat het niet de bedoeling is dat het woongedeelte van de Driemasterstraat een toegangsweg is voor het bestaande industriegebied.