Circulatieplan Malem schrapt parkeerplaatsen voor oudere bewoners

Op 25 februari 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken, Welzijn
Parkeerverbod

Het nieuwe circulatieplan voor de wijk Malem bezorgt veel mensen kopzorgen. De as Herdenkingslaan/Oud-Strijderslaan wordt er heringericht tot een fietsstraat. Op zich geen punt, maar tegelijk worden de bestaande parkeerplaatsen geschrapt.

Gemeenteraadslid Gert Robert: “Dat is voor de bewoners een echt probleem, zeker voor de oudere mensen die wat moeilijker te been zijn. Voor hen is het niet vanzelfsprekend om de wagen dan maar een eind verderop te gaan parkeren. Dit plant ondermijnt het leefcomfort van deze mensen.”

In de gemeenteraad van februari deed de N-VA het voorstel om de plannen alsnog te wijzigen en een aantal parkeerplaatsen te behouden. Maar burgemeester De Clercq (OpenVLD) en mobiliteitsschepen Watteeuw (Groen) hadden hier geen oren naar.

Robert: “Ik begrijp het eerlijk gezegd niet. In andere fietsstraten – zoals bijvoorbeeld de Visserij of de Volderstraat – zijn er toch ook parkeerplaatsen? Waarom kan dat in Malem dan niet? Ik betreur dat men zo weinig rekening houdt met de wensen en noden van de buurtbewoners.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is