Eén jaar vóór V-dag

Op 2 oktober 2023, over deze onderwerpen: Beleid & financiën
verkiezingen

Binnen zowat één jaar is het V-dag of verkiezingsdag voor de Gentse politiek.

Met N-VA Gent willen we de bezorgdheden en problemen van de Gentenaars centraal stellen. Niet wie de nieuwe burgemeester wordt.

Gentenaars willen in de wijk waar ze wonen oplossingen voor de verkeersterreur door snelheidsduivels en knalpotvandalen.

Gentenaars willen dat wegen, voetpaden, fietspaden en buurtgroen degelijk onderhouden worden en dat parken niet uitgroeien tot speeltuinen voor drugsdealers.

Gentenaars willen zich ’s avonds veilig voelen op straat zonder dat ze geconfronteerd worden met intimidatie of agressie door ongure sujetten.

Gentenaars willen dat er kordaat wordt opgetreden tegen wie in de buurt sluikstort en tegen wie om de haverklap de nachtrust verstoort.  

Gentenaars willen een gezellige wijksfeer, waarbij ze met hun buren een ongedwongen praatje kunnen slaan in het Nederlands (met een Gents of een ander accent).

Gentenaars willen dat sociale woningen gaan naar wie er recht op heeft en dat krakers geen kans krijgen om voor overlast te zorgen.

Gentenaars willen betrokken worden bij belangrijke veranderingen in hun buurt, zoals nieuwe plannen op vlak van mobiliteit en parkeren.

Naar het oplossen van deze en andere vergelijkbare zaken, dáár moet het belastinggeld van de Gentse burgers naartoe gaan. Nu worden de middelen te vaak versnipperd richting dure troetelprojecten zelfs als er weinig of geen resultaten zijn. Ook de subsidiekraan blijft wagenwijd openstaan, zonder dat er de nodige aandacht is voor opvolging, evaluatie en overzicht.

Gentenaars willen evenwichtig beleid, zonder dat ze het gevoel krijgen dat ze tot de ‘verkeerde groep’ behoren met de ‘verkeerde mening’.

Dat is waar we met N-VA Gent voor werken.

 

Met Gentse groeten,

Anneleen Van Bossuyt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is