Eindelijk bewakingscamera voor gevandaliseerd holocaust monument

Op 30 november 2019

De voorbij jaren werd het Michael Lustig monument aan de Lindelei herhaaldelijk gevandaliseerd. Het monument – een schenking van de joodse gemeenschap aan de stad – herdenkt de slachtoffers van de holocaust, waaronder de Gentse rabbijn Michael Lustig.

Karlijn Deene vroeg het stadsbestuur al verschillende keren om meer doortastende beveiligingsmaatregelen. Maar zonder resultaat. Na een zoveelste beschadiging vorige maand stelde de joodse gemeenschap voor om een bewakingscamera te plaatsen. In de pers wees burgemeester De Clercq dit voorstel echter af.

Karlijn Deene: “Ik begreep de reactie van de burgemeester niet. Daarom diende ik onmiddellijk een gemeenteraadsbesluit in om toch een bewakingscamera te plaatsen. Deze druk vanuit de oppositie heeft geholpen: de burgemeester koos alsnog voor een pakket maatregelen waaronder het plaatsen van een camera.”

“Het belangrijkste is dat er effectief extra beveiliging komt,” besluit raadslid Deene. “Het Michael Lustig monument verdient alle respect en sereniteit, het vandaliseren ervan mogen we op geen enkele manier dulden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is