Elke Sleurs blij met versnelde investeringen R4. Drie fietsbruggen en kruispunt Kennedylaan worden volgend jaar uitgevoerd

Op 5 maart 2019, over deze onderwerpen: Leefmilieu & Landbouw, Mobiliteit en openbare werken, Veiligheid

De Vlaamse Overheid zal 4 onderdelen van het R4 West/Oost (R4WO)-project versneld realiseren: de heraanleg van het kruispunt Kennedylaan/Eisenhowerlaan aan Eurosilo en 3 fietsbruggen (aan de Hoogstraat in Kluizen, aan het Ovaal van Wippelgem en aan de Vijfhoekstraat in Mariakerke) worden uitgevoerd in 2020-2021. “Ik ben blij dat Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts deze ingrepen naar voor trekt”, zegt Vlaams Parlementslid Elke Sleurs. “De fietsbruggen zullen er nu voor kunnen zorgen dat autobestuurders een alternatief hebben tijdens de eigenlijke R4WO-werken”.

Het R4WO-project maakt werk van een R4 met vlotter en veiliger verkeer: minder kruispunten, betere doorstroming, veilige fietsverbindingen langs en over de R4 en leefbare woonkernen zonder zwaar vrachtverkeer. De grote werken van het R4WO-project zullen begin 2022 van start gaan en 5 jaar duren.

De Vlaamse Overheid zal 4 onderdelen van het R4WO-project echter al in 2020-2021 realiseren. Dat zegt Vlaams Parlementslid Elke Sleurs op basis van informatie die ze opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. 

“Het gaat om de heraanleg van het kruispunt Kennedylaan/Eisenhowerlaan aan Eurosilo en om 3 fietsbruggen: aan de Hoogstraat in Kluizen, aan het Ovaal van Wippelgem en aan de Vijfhoekstraat in Mariakerke”, zegt Elke Sleurs. “De uitvoering is vooruitgetrokken naar 2020-2021. De nodige middelen zijn al vastgelegd in het investeringsprogramma. De heraanleg van het Eurosilo-kruispunt zal de verkeersdoorstroming in het havengebied gevoelig verbeteren. De fietsbruggen zullen zorgen voor een betere en veiliger fietsbereikbaarheid van de regio. Door de bruggen eerst te realiseren, zullen ze ook een alternatief bieden tijdens het eigenlijke R4WO-werken.”  

Op dit moment is er voor het R4WO-project een goedgekeurde startnota mobiliteit. Tegen de zomer moet die uitmonden in een uitgewerkt referentie-ontwerp. Tegelijk zijn er twee voorontwerpen van gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen (GRUP) in opmaak: voor de knoop Wondelgem en voor de knoop Wachtebeke.

Elke Sleurs besluit: “Ik ben blij dat minister Weyts via dit project sterk investeert in de verkeersveiligheid, de fietsbereikbaarheid, de leefbaarheid en de vlotte verkeersdoorstroming in de Gentse regio. Dit is een belangrijk project voor onze stad en het toont opnieuw hoe de Vlaamse overheid fors investeert in Gent.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is