Elke Sleurs: “Stadsbestuur moet Vlaams charter ‘Masterplan toegankelijke haltes’ ondertekenen”

Op 23 maart 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Met het charter wil de Vlaamse overheid er voor zorgen dat de Vlaamse steden en gemeenten meer aandacht hebben voor mensen met een motorische of een visuele beperking bij de inrichting van het openbaar domein, in het bijzonder aan (bus)haltes.

“Gent moet zeker gehoor geven aan de Vlaamse oproep”, vindt gemeenteraadslid en Vlaams parlementslid Elke Sleurs“Infrastructuur is zo al duur genoeg, dus kan het geld maar beter goed worden besteed en ten voordele komen aan àlle inwoners. Zo zorgen we er voor dat ook mensen met een beperking zich vlot in en rond Gent kunnen verplaatsen met het openbaar vervoer. Ik zal daarom op de komende gemeenteraad een voorstel indienen om als stad het charter mee te ondertekenen.”

Door de ondertekening draagt de Stad Gent actief bij aan een inclusieve mobiliteit, en verklaart ze om bij elke investering in openbare infrastructuur na te gaan dat de toegankelijkheid verzekerd is zodat iedereen comfortabel, veilig en duurzaam mobiel kan zijn. De Vlaamse overheid engageert zich van haar kant door een aantal steunmaatregelen te voorzien, zoals subsidies en coaching.

“Door het voorzien van verhoogde perrons en geleidetegels kunnen niet alleen mensen met een beperking, maar ook ouderen, of zelfs jonge ouders met kinderwagens comfortabeler en veiliger op de bus”, aldus raadslid Sleurs.

Sleurs besluit: “In het Gravensteendossier heeft het Gentse stadsbestuur het graag – en terecht – over toegankelijkheid. Belangenverenigingen van personen met een beperking hebben er echter al vaak op gewezen dat de toegankelijkheid van het reguliere openbaar domein – de voetpaden, de straten, de pleinen, enz.  – in onze stad vaak stukken beter kan. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat de meerderheid ons voorstel niet zou steunen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is