Geloofwaardigheid - Jeroen Lemaitre

Op 27 januari 2012

Het is toch maar een vreemd schouwspel om  Groen in de OCMW-raad oppositie te zien voeren de laatste tijd. Begrijp me vooral niet verkeerd. Ik heb veel respect voor het oppositiewerk van de groene collega's. Niet dat ik het vaak met hen eens ben. Meestal staan we lijnrecht tegenover elkaar in onze kritiek op de meerderheid. Maar het valt niet te ontkennen dat ze zeer actief en grondig zijn in hun oppositie tegen het Paarse beleid, dat ze veel te hard en a-sociaal vinden.

 

Om maar enkele voorbeelden te noemen: het beleid ten aanzien van nieuwe EU-burgers, het activeringsbeleid, uithuiszettingen uit noodwoningen, illegalen, enz. Stuk voor stuk thema's waarover ze het fundamenteel oneens zijn met de meerderheid. Maar dat is het nu net: dat beleid waar ze zo hard tegen zijn is helaas ook het beleid van hun kartelpartner, de sp.a!

Dat creëert, hoe je het ook draait of keert, toch een geloofwaardigheidsprobleem. En er is meer. Want hoe zien zij dan het toekomstig OCMW-beleid? Gooit rood het hele beleid dat ze de voorbije zes jaren gevoerd hebben overboord? Of slikt Groen de kritiek van de voorbije zes jaar doodleuk in. Het moet het een of het ander zijn..

Het is gelukkig niet ons probleem, want de N-VA zal duidelijk en rechtlijnig zijn, zoals u van ons gewoon bent. En laten we wel wezen: het paarse OCMW-beleid van de voorbije 6 jaar was zeker niet te hard, integendeel. Het was meegaand, makkelijk en laks, en het heeft ervoor gezorgd dat het aantal steungerechtigden flink is toegenomen. De bestaande armoede in de stad is nauwelijks afgenomen, en daar bovenop is (vooral vanuit nieuwe EU-landen) bijkomende armoede “geïmporteerd”.

Binnen afzienbare tijd krijg u het uitgewerkt N-VA-programma en -project voor de stad te lezen, en oordeelt u dan vooral zelf. Feit is dat u er in oktober kan voor zorgen dat in de komende zes jaar het rood/groene probleem niét het probleem wordt van ALLE Gentenaars.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is