Gemeenteraadslid Gert Robert: “Nieuwe dierenbeleidsnota brengt hopelijk ondersteuning voor Vogelopvangcentrum Merelbeke”

Op 31 oktober 2020, over deze onderwerpen: Welzijn
golden retriever

Recent stond de nieuwe beleidsnota dierenwelzijn op de agenda van de gemeenteraad.

Dierenvriend Gert Robert is tevreden dat de schepen de deur op een kier heeft gezet voor toekomstige Gentse ondersteuning van het Vogelopvangcentrum (VOC) Merelbeke: “Ook veel Gentenaars brengen gekwetste vogels of andere dieren die vrij in de natuur leven naar het VOC. Heel wat ‘patiënten’ zijn dus Gentse dieren zou je kunnen zeggen. In die zin is het niet meer dan normaal dat Gent als grote stad financieel een steentje zou bijdragen aan de werking van het VOC. Ik zal hier voor blijven pleiten.”

“De beleidsnota bevat ook heel wat goede, eigenlijk vanzelfsprekende actiepunten: samenwerking met dierenorganisaties en dierenartsen, bevorderen van dierenwelzijn, beperken van overlast door plaagdieren, voorkomen van verkeersongevallen met dieren. Wie kan daar tegen zijn?”, zegt Robert.

“Maar er zijn zeker ook een paar valse noten”, aldus Robert. “Zo moet de aanhoudende geluidsoverlast voor buurtbewoners vanwege het nieuwe dierenasiel aan de Watersportbaan dringend aangepakt worden. Ook is niet duidelijk waar het stadsbestuur naartoe wil op vlak van hondenbeleid: komt er meer infrastructuur of net niet? De schepen spreekt ook van stijgende cijfers qua overlast door honden, maar kon desgevraagd geen cijfers over de evolutie doorheen de jaren voorleggen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is