Gentse N-VA klaar voor 6 jaar constructieve, kritische en rebelse oppositie

Op 3 januari 2019, over deze onderwerpen: Beleid & financiën

Vanavond gaat de nieuwe Gentse gemeenteraad van start. De N-VA-fractie telt 6 gemeenteraadsleden: fractievoorzitter Anneleen Van Bossuyt en haar collega’s Siegfried Bracke, Karlijn Deene, Gert Robert, Elke Sleurs en Sandra Van Renterghem. In het ‘Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst’ zal voor N-VA voormalig OCMW-raadslid Els Roegiers zetelen.

Fractievoorzitter Anneleen Van Bossuyt:
“We zijn klaar om met veel goesting oppositie te voeren in de mooiste stad van Vlaanderen. De uitdagingen zijn groot, met onder andere de strijd tegen overlast en onveiligheid, de integratie van nieuwkomers, een ondernemingsvriendelijk klimaat, een sociaal beleid met rechten en plichten, betaalbaar wonen, een gezonde stad voor iedereen, échte inspraak voor de burgers, werken aan slimme mobiliteit, en de eigenheid van zowel de deelgemeenten als de centrumstad.”

“Drie kernwoorden staan voor ons centraal: constructief, kritisch en rebels,” aldus Van Bossuyt. “Concreet betekent dat: het gevoerde beleid beoordelen op al dan niet behaalde resultaten, en ook zelf innovatieve voorstellen op de agenda zetten om onze stad beter te maken. We hopen dat de meerderheidspartijen hier voor open zullen staan.”

 

Per gemeenteraadscommissie mag de N-VA 2 raadsleden afvaardigen:

- Siegfried en Karlijn in ‘Cultuur, Sport & Feesten’

- Anneleen en Sandra in ‘Haven & Economie’

- Karlijn en Gert in ‘Onderwijs, Personeel & Facility Management’

- Gert en Sandra in ‘Openbare Werken, Mobiliteit & Stadsontwikkeling’

- Siegfried en Elke in ‘Algemene Zaken’ (politie & veiligheid)

- Elke en Anneleen in ‘Welzijn, Werk & Milieu’

 

Anneleen Van Bossuyt besluit:
“Ik nodig de Gentenaars van harte uit om ons te contacteren met hun vragen, voorstellen en bezorgdheden. We zijn er voor alle Gentenaars van de stad en we willen heel actief het gesprek aangaan. Politiek is voor mij samenwerken met alle betrokken partijen, en samen de bestaande problemen en toekomstige uitdagingen zo goed mogelijk aanpakken.”

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is