Gert Robert (N-VA) - Rekening houden met bezorgdheden bewoners Oude Bareel

Op 4 november 2019, over deze onderwerpen: Stadsontwikkeling

Het stadsbestuur plant in de wijk Oude Bareel een hele reeks nieuwe woonontwikkelingen op te starten. De recent voorgestelde plannen zorgen voor veel ongerustheid bij de bewoners en bij de mensen van het buurtcomité Oude Bareel Natuurlijk.

Gemeenteraadslid Gert Robert: “De Oude Bareel kent vandaag nog heel wat open groene ruimte die de wijk haar eigen karakter geeft. Het zou een foute keuze zijn om die op te geven. Eén van de punten in ons verkiezingsprogramma van 2012 was ook net het zo veel mogelijk behouden van de groene ruimte die ons nog rest in de Gentse deelgemeenten.”

“Dat er meer mensen in onze stad komen wonen impliceert natuurlijk dat we voldoende ruimte voor nieuwe woningen moeten voorzien,” erkent Robert. “Maar  die nieuwe ontwikkelingen moeten op maat van de buurt zijn en mogen het bestaande karakter ervan niet fundamenteel aantasten. En dat is waar het schoentje knelt in de Oude Bareel en in andere woonprojecten zoals de Ecowijk in Gentbrugge of het op Meulestede geplande project.”

Het buurtcomité Oude Bareel heeft zijn wensen gebundeld en overgemaakt aan het stadsbestuur,” besluit Robert. “Het gaat om constructieve (tegen)voorstellen die het evenwicht tussen nieuwe bewoning en behoud van groene ruimte moeten garanderen. Ik roep het schepencollege dan ook op om hier echt rekening mee te houden. Want belofte maakt schuld: het wordt nu echt wel tijd om te tonen dat bewonersparticipatie geen lege doos is.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is