Het DNA van Gent?

Op 2 april 2023, over deze onderwerpen: Beleid & financiën
DNA

De stadslijst is een feit: OpenVLD en Vooruit vormen één lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Daarmee wil Mathias De Clercq zijn teerbeminde sjerp veilig stellen. Bij de socialisten bevestigde ook kopvrouw Freya Van den Bossche zonder blikken of blozen dat het om de macht en de postjes gaat (De Standaard, 30/3). De communicatielijnen zijn duidelijk: de N-VA is de grote boeman, en het Gentse DNA ‘matcht niet met de N-VA’.

We raden Mathias De Sjerp aan niet in dat soort beladen beeldspraak aan politiek te doen. Want wat wil dat nu eigenlijk zeggen ‘het DNA van Gent’? Het klinkt bijna alsof Gentenaars één ras zijn en N-VA’ers een ander ras. Met de suggestie dat N-VA-sympathisanten die in Gent wonen misschien toch best overwegen te verhuizen naar een plaats die beter bij hun DNA past. Rare uitspraken van een burgemeester die zogenaamd wil verbinden.  

Alle Gentenaars zijn verschillend, we hebben allemaal ons eigen DNA. Die mengelmoes aan verschillen vormt juist de eigenheid en de rijkdom van onze stad. Dat willen reduceren tot één uniform DNA,  van onze stad een eenheidsworst maken, is een belediging aan het adres van elke individuele Gentenaar.

Misschien moeten we het als politici over de inhoud hebben. Wat willen we voor onze stad? Wat willen we voor de Gentenaars? Met de Gentse N-VA doen we in de gemeenteraad continu constructieve voorstellen om onze stad te verbeteren. Soms worden die goedgekeurd, andere keren niet. Als Gentse N-VA kiezen we o.a. voor verkeersveilige woonwijken en schoolroutes; voor een evenwichtig mobiliteitsbeleid dat mensen keuzes laat; voor een kordate aanpak van criminaliteit en overlast; voor goed onderhouden straten, fietspaden en voetpaden; voor het ondersteunen van onze handelaars en ondernemers; voor een warm sociaal beleid dat mensen activeert met daarnaast een bijzondere focus op kinderen/jongeren, ouderen en mensen met een beperking; voor leefbare en propere buurten met voldoende groen; voor het Nederlands als de taal die ons allemaal verbindt; voor een gezond financieel beleid met minder schulden en minder belastingen.   

Aan de Gentenaars om te beslissen of dit met hun persoonlijke DNA overeenkomt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is