Karlijn Deene: "Armoede heeft geen kleur, maar wel bij stad Gent"

Op 28 januari 2020, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Integratie, Sociale zaken, Welzijn

Stad Gent subsidieert organisaties die mensen met een laag inkomen helpen deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. Denk aan sportclubs, cultuurverenigingen, vakantiekampen … Een nieuw reglement van de stad besteedt extra aandacht aan projecten gericht op mensen met een migratieachtergrond, dergelijke projecten worden een positief criterium om subsidies te krijgen.

Karlijn Deene:  “Het is een goede zaak dat we mensen in armoede ondersteunen als ze hun vrije tijd zinvol willen besteden. Sport, cultuur en andere vormen van vrijetijdsbesteding geven een belangrijke meerwaarde aan ieders leven. Ik snap echter niet waarom de stad per se onderscheid wil maken tussen armoede bij mensen met of zonder migratieachtergrond. Armoede heeft toch geen kleur? Waarom worden armoedeprojecten voor mensen met een migratieachtergrond dan een extra criterium om geld te krijgen?”

Wij willen alle Gentenaars, ongeacht hun afkomst, samenbrengen en wat is daar een beter moment voor dan onze vrije tijd? N-VA heeft het nieuw reglement dan ook niet goedgekeurd.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is