Karlijn Deene hekelt graafwerken Termont aan Kalandeberg

Op 18 mei 2019

Termont opnieuw kop van Jut (De Gentenaar - 17 mei 2019)

De eigenzinnige zoektocht van ex-burgemeester Daniël Termont (foto) naar De rechtvaardige rechters was gisteravond voer voor debat in de bevoegde gemeenteraadscommissie.

Vooral Termonts vroegere coalitiepartner Open VLD reageerde ongemeen scherp op de plotse graafwerken op de Kalandeberg die Termont door een aannemer liet uitvoeren. “Zijn er personen die meer mogen dan iemand anders?” haalde Christian Van Big­noot uit. Hij vroeg zich ook af of zomaar iedereen het stadhuis mag gebruiken voor zijn persconferenties over de zoektocht naar het gestolen Lam Gods-paneel.

Ook oppositiepartij N-VA was verstoord. “Dit is niet in het belang van het erfgoed in de ondergrond”, zei gemeenteraadslid Karlijn Deene, terwijl Johan Deckmyn (Vlaams Belang) vreesde dat dit een precedent zou worden voor amateurschattenjagers om zomaar overal putten te gaan graven.

Schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) herhaalde wat hij eerder aan onze krant zei: “Ik vind dat dit niet kan. Ik vind dat de Stad goed geïnformeerd moet zijn over wat te gebeuren staat en dat was hier niet het geval. Ik heb aan mijn diensten duidelijk gezegd dat dit niet zomaar meer mag gebeuren.” (bm)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is