Mails lossen geen problemen op - Helga Stevens

Op 21 februari 2012

De burgemeester van Gent staat erom bekend zeer aanspreekbaar te zijn voor zijn stadsgenoten. Een probleem in de eigen straat of buurt? Een mailtje richting stadhuis en nog dezelfde dag een persoonlijk antwoord van de burgervader: de bevoegde schepen of stadsdienst wordt opdracht gegeven aan de slag te gaan. Probleem opgelost. Of toch niet?

 

 

De bewoners van de Wijmenstraat mochten ervaren dat het allemaal niet zo simpel is. Twee jaar geleden kwam er een bedrijventerrein op het einde van de smalle en doodlopende woonstraat. Op zich natuurlijk goed voor de economie van onze stad, maar de toegangsweg werd niet aangepast aan de drukkere verkeerssituatie. Resultaat: veelvuldige overlast door snelheidsduivels - met de nodige ongevallen tot gevolg - en zwaar vrachtverkeer - met als gevolg een sterk beschadigd wegdek.

Om de toestand aan te kaarten vertrok een mail richting de burgemeester, waarop de bekende repliek volgde: de politie enz. zouden de zaak onderzoeken. Daarna: niets meer, afgezien van een weinig zichtbaar geplaatst verkeersbord. Niemand liet nog iets van zich horen, van enige opvolging was geen sprake, de problemen waren niet verminderd.

Pas nadat ik hierover concrete vragen stelde in de gemeenteraadscommissie Algemene Zaken van 13 februari jl. kwam er dan toch schot in de zaak. De politie zal ter plaatse patrouilleren, er komen snelheidsmetingen en op basis daarvan zal men verdere maatregelen nemen. Ik hoop van harte dat de leefbaarheid er voor de bewoners van de Wijmenstraat op vooruit mag gaan, en ik zal de kwestie in elk geval wél opvolgen. Jammer blijft dat een voorstel voor een alternatieve toegangsweg voor vrachtverkeer naar het bedrijventerrein via de Ringvaartweg niet verder bekeken wordt.

Helga Stevens is gemeenteraadslid voor de N-VA in Gent, en zij is tevens senator en Vlaams volksvertegenwoordiger namens de N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is