Minister Bourgeois reageert positief op Gentse motie opera

Op 25 september 2013

Minister Geert Bourgeois reageert positief op de motie over de Gentse opera die in april 2013 op voorstel van Karlijn Deene (N-VA) unaniem werd goedgekeurd.  

In de motie vroegen de Gentse gemeenteraadsleden eensgezind dat de Vlaamse regering de toekomst van de opera in Gent zou veilig stellen, dit in het kader van de fusieplannen voor de Vlaamse Opera en het Ballet van Vlaanderen. Ook uitten de gemeenteraadsleden hun bekommernis voor het operagebouw zelf, waarvoor grote restauratiewerken nodig zijn. 

Minister Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, is bereid zijn deel te doen. Hij gaat in op het verzoek van de Gentse gemeenteraad om een stappenplan uit te werken voor de restauratie en renovatie van de beschermde delen van het operagebouw. De minister laat zo snel mogelijk een overleg opstarten tussen de stad Gent en het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed om de restauratienoden in kaart te brengen en te bekijken welke timing haalbaar en wenselijk is. 

Karlijn Deene: “Het Gentse operagebouw is een prachtig pand met een rijke geschiedenis. Ik ben dan ook blij dat minister Bourgeois de Gentse bekommernis deelt en mee aan de kar wil trekken om het operagebouw en het operagebeuren in Gent een mooie toekomst te geven.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is