Mogelijk miljoenenverlies voor stad in Ghelamco-dossier - Anneleen Van Bossuyt (N-VA): “Zelfde partijen zaten in vorig stadsbestuur”

Op 10 september 2019, over deze onderwerpen: Beleid & financiën

De Morgen en Het Laatste Nieuws berichten vandaag dat het Gentse stadsbestuur vreest voor een verlies van 3,3 miljoen euro in het Ghelamcostadion-dossier via de recent ontbonden NV Buffalo. Fractievoorzitter Anneleen Van Bossuyt (N-VA) reageert: “Dat schepen Sami Souguir (OpenVLD) vandaag om opheldering vraagt over dit miljoenenverlies, is totaal ongeloofwaardig. Zijn eigen OpenVLD is al sinds 1989 aan de macht. Zijn partijgenoot en ex-schepen Christophe Peeters lag samen met sp.a-burgemeester Daniel Termont mee aan de basis van het hele stadiondossier en was de jarenlange voorzitter van NV Buffalo.”

“Wat me erg stoort in deze nieuwe zaak is dat het nieuwe stadsbestuur bij monde van schepen Souguir probeert te doen alsof men van niets weet of wist”, stelt Van Bossuyt. “Maar dezelfde partijen (OpenVLD, sp.a en Groen) waren er de vorige keer ook al bij. Ze waren allemaal vertegenwoordigd in de raad van bestuur van NV Buffalo. Het tekort van 3 miljoen euro staat ten andere al verschillende jaren in de boekhouding van de NV Buffalo. Heeft iedereen daar dan zitten slapen?”

“De Ghelamco Arena is een schitterende voetbaltempel, maar de totstandkoming ervan is allesbehalve een toonbeeld van transparant bestuur. De financiering ervan is een ondoorzichtig kluwen. Dat bleek tijdens de vorige legislatuur al tijdens de debatten in de zogenaamde Optima-commissie. En dat blijkt nu weer met deze nieuwe zaak. Het begint echt een neverending story te worden,” aldus Van Bossuyt.

“Ik zal het stadsbestuur de komende gemeenteraad over deze kwestie interpelleren en in de raad van bestuur van SoGent zal onze vertegenwoordiger en collega-gemeenteraadslid Gert Robert de nodige vragen stellen”, besluit Van Bossuyt. “Concreet zal ik eisen dat er nu eindelijk een volledig overzicht wordt gegeven van alle kosten – verleden, heden en toekomst – namens de stad in het Ghelamcostadion. De Gentenaars hebben het recht te weten waar hun belastinggeld naartoe gaat. En daarna mag de hele Ghelamco-vaudeville stilaan wel eens gaan stoppen. Deze zaak maakt in elk geval duidelijk dat het nog wachten blijft op het door de nieuwe meerderheid beloofde transparante bestuur.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is