N-VA Gent blij met 715.000 euro Vlaamse steun voor PTB Compaktuna

Op 8 juni 2018, over deze onderwerpen: Economie & Werk

De Vlaamse regering kent 715.000 euro strategische transformatiesteun toe aan PTB Compaktuna in het kader van een investering in een nieuwe, innovatieve productielijn. PTB Compaktuna is een Gentse producent van bouwspecialiteiten en investeert in een nieuw gamma aan duurzame cement- en lijmproducten. Daarnaast zullen ze binnen het productieproces actief gebruik maken van gerecycleerde afvalstoffen. De totale investering bedraagt 8,3 miljoen euro.

 

Lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt: “De Vlaamse regering maakt een grote som geld vrij voor innovatie en duurzame investeringen en ik ben blij dat Gentse bedrijven hiervan de vruchten plukken. Minister Muyters geeft hiermee nog maar eens het signaal dat dergelijke toekomstgerichte investeringen noodzakelijk zijn en ook beloond worden.”

 

Het nieuwe gamma van PTB Compaktuna zal bestaan uit lichte cement- en lijmproducten op basis van grondstoffen met een sterk verminderde CO2-uitstoot. Verder zullen gerecycleerd glas en puinafval deel uitmaken van het productieproces. Het personeel dat deze transformatie in goede banen zal leiden, wordt bijgeschoold via een speciaal opleidingsprogramma waarvoor het bedrijf 250.000 euro uitgetrokken heeft. Deze investeringen moeten de concurrentiepositie van PTB Compactuna veilig stellen en nieuwe internationale markten aanboren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is