N-VA Gent blij met subsidiëring oude bedrijfsruimte Bloemekenswijk

Op 11 mei 2011

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters tekende onlangs het ministerieel besluit dat de subsidie toekent voor de gedeeltelijke sanering van de leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte “Filature du Rabot” in de Frans Van Ryhovelaan. De Vlaamse overheid zal een bijdrage leveren van 90% van de subsidieerbare werken, wat neerkomt op een bedrag van 376.600 euro.

Het saneringsproject betreft de afbraak van een leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte “Filature du Rabot”, met uitzondering van het kantoorgebouw met Art-Nouveaugevel uit 1912 dat gedeeltelijk wordt ontmanteld. Het project is gelegen in het gewestelijk RUP “Afbakening grootstedelijk gebied Gent” en ligt gedeeltelijk in stedelijk woongebied, gedeeltelijk in de zone voor kleinhandel en wonen en gedeeltelijk in parkgebied. De herbestemming bestaat uit de realisatie van een doorwaadbaar stedelijk netwerk met groene publieke ruimte als structurele drager van 8000m² commerciële ruimte, 205 woongelegenheden waarvan 40 sociale woningen en een bijhorende ondergrondse parkeergarage.

Minister Muyters: “De bouwplaats betreft een voormalige industriële site gelegen in de industriële 19e eeuwse gordel van Gent. Het te realiseren doorwaadbaar stedelijk netwerk zal een belangrijke meerwaarde bieden aan de omgeving. Het project zal immers een heel aantal nieuwe woongelegenheden creëren, en toch wordt de draagkracht van het terrein niet overschreden. Ik ben dan ook blij dat we als Vlaamse overheid ons steentje kunnen bijdragen.”

N-VA gemeenteraadslid Helga Stevens is tevreden: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe de N-VA vanuit de Vlaamse regering meewerkt aan het verbeteren van de leefbaarheid van lange tijd verwaarloosde Gentse wijken.

Via de ondersteuning van dit private ontwikkelingsproject wordt een kankerplek uit het stedelijke weefsel verwijderd. Voor de bewoners van de Bloemekenswijk is dit vanzelfsprekend uitstekend nieuws.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is