N-VA Gent eist maatregelen om Gentse ondernemers te ondersteunen

Op 6 november 2017

Unizo-enquête wijst uit: negatieve impact mobiliteitsplan op Gentse economie

De helft van de Gentse ondernemers kampt met dalende omzetcijfers van 10% tot 30%. Daarmee bevestigt de enquête van ondernemersorganisatie Unizo waar N-VA Gent voor waarschuwde: het nieuwe mobiliteitsplan heeft een negatieve impact op de Gentse economie.

 

De door de Gentse ondernemers aangehaalde oorzaken zijn geen verrassing:

- te hoge parkeertarieven

- te ingewikkeld en klantonvriendelijk vergunningensysteem

- gebrekkige communicatie

- anti-autobeleid

 

Resultaat van het paars-groene beleid: Gent heeft het imago gekregen van een stad die haar bezoekers niet langer gastvrij welkom heet. De vele boetes aan de ‘knippen’ in het centrum bevestigen dat beeld alleen maar: 43.000 van april tot september, goed voor 2,4 miljoen euro.

 

De situatie terug recht trekken zal inspanningen vragen. N-VA Gent wil onmiddellijk werk maken van volgende maatregelen:

- een verlaging van de parkeertarieven

- een eenvoudig, flexibel en performant vergunningensysteem

- veel meer investeren in alternatieven voor de wagen (deelfietsen op grote schaal, comfortabele en veilige P+R, (deel)taxi’s, …) én autobereikbaarheid voor wie het nodig heeft

 

Fractievoorzitter en lijstrekker 2018 Elke Sleurs: “Deze punten zijn alvast opgenomen in ons verkiezingsprogramma voor 2018. Wie een ander mobiliteits- en parkeerbeleid wil, heeft in oktober 2018 maar één keuze: de N-VA.”

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is