N-VA stelt voor om zwemmen aan de Blaarmeersen vanaf begin mei mogelijk te maken. Anneleen Van Bossuyt (N-VA): “Wat elders kan, moet ook in Gent kunnen”

Op 17 mei 2022, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Jeugd (+ onderwijs)
Zwemmen

Zwemmen aan de Blaarmeersen was tijdens het afgelopen warme weekend geen optie voor de Gentenaars. Tijdens de komende, nog warmere dagen blijft dat ook zo. N-VA-fractieleider Anneleen Van Bossuyt: “Burgemeester Mathias De Clercq (OpenVLD) bleek gisteravond tijdens de gemeenteraadscommissie niet bereid om ervoor te zorgen dat mensen tijdens de komende zonovergoten dagen kunnen zwemmen aan de Blaarmeersen. De burgemeester houdt vast aan de vooropgestelde datum van 25 mei, wat de weergoden ook mogen zeggen. Een gemiste kans voor alle Gentenaars die van zwemplezier houden of verkoeling willen opzoeken.”

Van Bossuyt: “Het toppunt is dat er morgen, op woensdagnamiddag, wél redders zullen ingezet worden om er samen met de politie voor te zorgen dat er niemand het water in gaat om te zwemmen. Compleet absurd. Eerst antwoordt de burgemeester me dat er geen redders beschikbaar zijn om de zwemzone te bewaken en nu blijkt dat er toch voorhanden zijn om mensen het zwemmen te beletten.”

Van Bossuyt: “Het argument dat het zwemwater nog te koud zou zijn, houdt ook weinig steek. Hoe komt het dan dat op andere plekken buiten zwemmen wél al mogelijk is? Bijvoorbeeld in Nieuwdonk of op De Ster in Sint-Niklaas. Is het water daar zoveel warmer of is men daar dan onveilig bezig? Vreemd toch dat wat elders zonder problemen kan in onze stad onmogelijk is.”

Van Bossuyt: “De vraag vanwege de Gentenaars naar meer buitenzwemmogelijkheden is duidelijk. Getuige ook de ludieke protestactie ‘Dobberdag’ komend weekend voor het creëren van zwemmogelijkheid aan het Houtdok. Ik vind het jammer dat het stadsbestuur hier geen prioriteit van maakt of zich wat flexibeler opstelt. Daarom zal ik tijdens de komende gemeenteraad het voorstel doen om het zwemseizoen in de toekomst een stuk vroeger te laten beginnen, vanaf begin mei.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is