N-VA-voorstel aanvaard door gemeenteraad. Karlijn Deene: “Gent moet investeren in dodehoekspeeltuig voor kinderen en jongeren”

Op 22 oktober 2020, over deze onderwerpen: Jeugd (+ onderwijs), Mobiliteit en openbare werken
Dodehoekspeeltuig

In de voorbije gemeenteraad stelde N-VA-gemeenteraadslid Karlijn Deene voor dat het Gentse stadsbestuur zou investeren in een dodehoekspeeltuig: “Ik ben blij dat de meerderheid op mijn voorstel is ingegaan. Ik vond inspiratie in een recent initiatief van de  Provincie Oost-Vlaanderen. In domein Puyenbroeck in Wachtebeke was er vorige maand een mooie primeur met de opening van het eerste dodehoekspeeltuig in ons land. Het was nota bene een Gentse school die het speeltuig als eerste mocht uittesten.”

“Gent is groot genoeg om hier zelf ook in te investeren”, zegt Deene. “Voor de inrichting van speelplekken en groengebieden voorziet de stad sowieso middelen. Een stukje daarvan kunnen we makkelijk reserveren voor de aankoop en plaatsing van een dodehoekspeeltuig.”

“Het dodehoekspeeltuig is educatief en leuk tegelijkertijd”, licht Karlijn Deene toe. “Het heeft de afmetingen van een echte vrachtwagen, kinderen kunnen er in en op kruipen, en rondom zijn de gevaarlijke zones aangeduid waar een chauffeur je niet of moeilijk kan zien. Iedereen kan het dodehoekgevaar in één oogopslag begrijpen.”

“Dodehoekongevallen zijn helaas een reële bedreiging, in het bijzonder voor jonge en nog onervaren weggebruikers”, aldus Deene. “Ik denk dat ouders, grootouders en scholen zekere interesse zullen hebben om kinderen via het speeltuig op het dodehoekgevaar te wijzen. Als locatie denk ik aan de Blaarmeersen of de Gentbrugse Meersen of een andere vlot bereikbare plek.

Het voorstel van Karlijn Deene werd unaniem goedgekeurd.

Karlijn Deene besluit: “Op mijn verzoek zal Stad Gent het dodehoekspeeltuig een plaats geven binnen het verkeerseducatieplan dat in voorbereiding is. Nu is het enkel nog wachten waar en wanneer het speeltuig er komt. Verkeerseducatie kan niet genoeg aandacht krijgen: in het belang van onze Gentse kinderen en jongeren.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is