N-VA wil ‘beweegbanken’ aan woonzorgcentra – Elke Sleurs: “Bewegen in open lucht en dicht bij huis is belangrijker dan ooit. Daarom stel ik voor om beweegbanken te plaatsen.”

Op 24 januari 2021, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Sociale zaken, Welzijn

Elke Sleurs: “Beweegbanken hebben de bedoeling iedereen – jong en oud, bij voorkeur samen – aan te zetten om meer te bewegen. Verschillenden steden en gemeenten investeerden al in beweegbanken (o.a. Leuven, Mechelen, Knokke-Heist, Duffel). Wij stellen voor dat  Gent hun voorbeeld volgt.”

De beweegbank is, zoals de naam het zegt, een combinatie van enerzijds een klassieke (buiten)zitbank waarop je kan uitrusten en anderzijds een bewegingstoestel. De beweegbank (ontwikkelt door de vzw IPitup) laat toe om tot 250 gevarieerde bewegingsoefeningen uit te voeren. Het nodigt zeer laagdrempelig uit tot (samen) bewegen.

Elke Sleurs: “Sporten en bewegen dragen in belangrijke mate bij tot onze gezondheid. Dat is zeker ook waar voor ouderen. Mits een goede locatiekeuze kan zo’n beweegbank ook voor onze Gentse ouderen – en ook andere burgers – een echte meerwaarde betekenen om actief te blijven. Mogelijkheden voor plaatsing kunnen bijvoorbeeld zijn aan de OCMW-woonzorgcentra of aan de OCMW-dienstencentra."

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 26 januari werd het voorstel van raadslid Sleurs besproken. Alle politieke partijen stemden voor.  

"Ik ben blij dat de gemeenteraad mijn voorstel hierover unaniem heeft goedgekeurd. Ik nodig iedereen alvast uit om de beweegbank te komen uit proberen van zodra ze er staat!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is