N-VA wil Citadelpark opwaarderen - Veiligheid, identiteit en mobiliteit centraal in verkiezingsprogramma

Op 9 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

N-VA Gent stelde vandaag haar verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor. De afdeling trekt met de slogan “Verandering voor Gent” naar de kiezer. Lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt weet dat de Gentenaar klaar is voor een nieuw bestuur: “Al meer dan 30 jaar zijn de socialisten aan de macht, dit is geen gezonde situatie. De schandaalsfeer die rond het huidige bestuur hangt is slecht voor het imago van onze stad en de Gentenaar heeft er zijn buik van vol.”

 

Opvallende punten in het programma zijn de uitbouw van een cameraschild rond Gent, het fors opdrijven van het aantal trajecten naar werk bij het OCMW en het laten bouwen van 1000 nieuwe woningen op gronden die bouwklaar zijn, maar waar de stad niets mee doet.

 

Van Bossuyt wil ook het Citadelpark opwaarderen: “We willen van het citadelpark het Central Park van Gent maken. Beton wordt verwijderd, we organiseren een parkfestival en het parkcafé wordt een aangename ontmoetingsplaats voor jong en oud.”

 

Ook bij de ruzie tussen het stadsbestuur en de N-VA over de Turkse bijlessen stond Van Bossuyt even stil: “Wanneer er Turkse leerkrachten op kosten van Erdogan naar hier worden gebracht om Turkse les te geven in de lokalen van de stad, dan noemt men dat een goede zaak voor de integratie. Voor ons is Nederlands de taal die verbindt, en de poort naar emancipatie. 30% van de leefloners spreekt geen Nederlands, hen moeten we actiever opvolgen en sanctioneren als ze niet naar de lessen Nederlands gaan.”

 

Het circulatieplan is nog steeds niet verteerd in Gent. Van Bossuyt: “Weinig onderwerpen zijn zo polariserend als het circulatieplan. Wij zetten verkeersveiligheid voorop, maar geloven dat met de auto naar Gent komen nog steeds mogelijk moet zijn. Ik wil Gent teruggeven aan alle Gentenaars en pleit daarom voor het afschaffen van alle knips. Er moet echte inspraak zijn over mobiliteit, in plaats van opgelegde plannen. Zeker ook in de deelgemeenten, die de voorbije jaren stiefmoederlijk behandeld zijn.”

 

De Gentse afdeling stelde ook haar kandidaten voor die de campagne zullen vorm geven. Opvallende nieuwe gezichten zijn Geert Pots, de bezieler van Topradio en Pol (Rysenaer) van ’t Dreupelkot, die begin dit jaar nog de prijs ontving van “Rots in de Branding” van de Gentse horeca.

 

Volledig programma hier 

Volledige lijst hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is