Nederlands in de kijker stellen via ‘Dictee van de Gentse scholen’

Op 28 september 2023, over deze onderwerpen: Jeugd (+ onderwijs)
Alfabet

De Nederlandse taal is in onze samenleving het bindmiddel bij uitstek. Dat is zeker ook zo voor onze Gentse kinderen en jongeren. Een uitstekende beheersing van het Nederlands is cruciaal om een succesvolle toekomst te kunnen uitbouwen.

N-VA-fractieleider Anneleen Van Bossuyt: “De taalvaardigheid van onze Vlaamse kinderen en jongeren gaat momenteel, zoals blijkt uit internationale onderzoeken, jammer genoeg achteruit en elke actie om het tij te keren is bijgevolg welkom. Het verbeteren van de Nederlandse taalkennis is meer dan ooit een prioriteit voor alle onderwijsverantwoordelijken.”

Van Bossuyt: “Daarom leek het ons met N-VA Gent een goed idee om in onze stad een ‘Dictee van de Gentse scholen’ te organiseren, om kinderen en jongeren extra aan te moedigen en uit te dagen om uit te blinken. De mosterd daarvoor halen we uit Kortrijk: daar werd zo’n dictee al georganiseerd in samenwerking met ‘De Schrijfwijzen’, de opvolger van het vroegere ‘Groot Nederlands Dictee’.”

Van Bossuyt: “Ik ben blij dat ons voorstel unaniem door de gemeenteraad werd goedgekeurd, met dien verstande dat er nu eerst bekeken wordt of er het nodige enthousiasme voor bestaat bij de Gentse scholen zelf. Ik hoop van harte van wel, want elk initiatief dat het Nederlands in de kijker stelt, is de moeite waard.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is