Nieuw gemeenteraadslid N-VA: Ronny Rysermans

Op 24 juni 2019

Op 24 juni legde Ronny Rysermans de eed af als gemeenteraadslid voor N-VA. Hij volgt Siegfried Bracke op die recent besloot om de actieve politiek vaarwel te zeggen. 

Ronny Rysermans is 49 jaar oud. Hij werkt als controleur vennootschappen bij de Federale Overheidsdienst Financiën en woont in de stationsbuurt. Tijdens de vorige bestuursperiode (2013-2018) was hij zes jaar lang voorzitter van de N-VA-fractie in de OCMW-raad.

“Als bewoner van de stationsbuurt zal ik de uitdagingen en problemen van mijn wijk mee op de agenda zetten. Het Sint-Pietersstation en omgeving zijn verre van afgewerkt en er staat de komende jaren heel wat te gebeuren. Ik wil de bezorgdheden van mijn medebewoners vertolken in de gemeenteraad,” aldus Rysermans.

In de gemeenteraad zal Rysermans de commissies ‘vrije tijd, publiekzaken en pensioenen’ en ‘milieu, natuur, personeel en facility management’ opvolgen. In die beide commissies zal zijn technische bagage goed van pas komen.

Fractievoorzitter Anneleen Van Bossuyt: “We zijn blij dat Ronny onze fractie komt vervoegen. Ronny is al jaren actief in de Gentse afdeling. Hij heeft heel wat lokale politieke ervaring en kent het klappen van de zweep. In de OCMW-raad slaagde hij er vanuit de oppositie geregeld in om voorstellen goedgekeurd te krijgen, wat niet evident is. Ik wens Ronny alle succes en ben er van overtuigd dat hij voor onze fractie een echte meerwaarde zal zijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is