Nieuwe parking Arsenaal komt hopeloos te laat

Op 3 juni 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Door de renovatie van het E17-viaduct zal de P+R van Gentbrugge jarenlang onbruikbaar blijven. Het gevolg is een nog hogere parkeerdruk in wijken in de ruime omgeving. Om dit op te vangen wil het stadsbestuur een nieuw parkeergebouw bouwen aan het Arsenaal. Maar de concrete plannen blijven uit.

Gert Robert legt uit: “Al van in 2017 vraag ik aan schepen Watteeuw wat hij gaat doen als de P+R van Gentbrugge afgesloten wordt. Hij beloofde in de omgeving te zorgen voor bijkomende parkeercapaciteit.

  • "Concreet wordt gedacht aan het bouwen van een parkeertoren op het terrein van de P+R/Carpool Arsenaal" (schepen Watteeuw – november 2017)’
  • “We kunnen u melden de Stad een parkeergebouw (in meccano-vorm) plant op de huidige P+R Arsenaal. Dit zal een sterke uitbreiding van de parkeercapaciteit betekenen. Het bouwen van een meccano-constructie gaat snel, maar u begrijpt dat er nog procedures doorlopen moeten worden.” (antwoord mobiliteitsbedrijf - maart 2019)

Groot was dan ook mijn verbazing toen ik deze maand vroeg hoe het nu zit met dit parkeergebouw en als antwoord kreeg dat er nog geen ontwerp is” zegt raadslid Robert. “Op twee jaar tijd is er nauwelijks iets vooruitgegaan. Een overeenkomst met de eigenaar van het terrein, het Vlaams Gewest, moet nog worden afgesloten. Er is nog geen omgevingsvergunning. Het bestek om een ontwerper aan te duiden moet nog worden uitgeschreven. De schepen kan zelfs niet vertellen over hoeveel parkeerplaatsen het gaat of wanneer er met de bouw zal gestart worden.

Deze parking, die er al had moeten staan, dreigt er pas te komen als de werken aan de viaduct afgelopen zijn. Voor vele pendelaars en bewoners uit de ruime omgeving is dit hopeloos te laat.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is