Nieuwsbrief mei - voorwoord

Op 7 juni 2019

Beste Gentenaar,

De verkiezingen zijn voorbij. Elke Sleurs zal voor ons in het Vlaams Parlement zetelen en ikzelf in de federale kamer. We zullen er de belangen van de Gentenaars verdedigen. Daar kan u van op aan.

Jammer genoeg geraakten twee Gentse ‘anciens’ – Siegfried Bracke en Helga Stevens – niet herverkozen. Allebei haalden ze  veel voorkeurstemmen, maar het ‘potsysteem’ werkte in hun nadeel. Peter De Dedecker maakte eerder al de keuze om een nieuwe professionele uitdaging op te zoeken. We willen hen alle drie van harte bedanken voor hun goede parlementaire werk van de voorbije jaren. Bedankt natuurlijk ook aan alle andere kandidaten en aan alle vrijwilligers. 

In Gent hebben we ondertussen ondanks de verkiezingsdrukte niet stilgezeten. Het Roma-kamp aan de Hurstweg/Buitensingel zorgt voor grote overlast voor omwonenden en bedrijven. Sandra Van Renterghem legde in de gemeenteraad de vinger op de wonde: het kan niet dat het stadsbestuur zijn inwoners en ondernemers zo in de kou laat staan. Dit experiment op de kap van de burgers moet zo snel mogelijk stopgezet worden.

De afgelopen maand slaagden we er ook opnieuw in om een eigen voorstel goedgekeurd te krijgen: de stad zal onderzoeken of de criminaliteitscijfers per wijk en deelgemeente online beschikbaar kunnen worden gemaakt. Wat in Nederland of in Antwerpen kan, moet ook in Gent kunnen. Mensen hebben het recht om te weten wat de evolutie in hun buurt is op vlak van (verkeers)veiligheid en criminaliteit. Alleen zo kan deze doelgericht aangepakt worden.

Goed nieuws was er ook voor de Gentbruggenaars: de Vlaamse overheid start via ‘De Werkgenootschap’ een onderzoek naar de toekomst van het E17-viaduct. Bedoeling is de buurtbewoners expliciet te betrekken. Elke Sleurs in het Vlaams Parlement en Gentbruggenaar Gert Robert hier lokaal trekken al langer aan de kar om hier stappen vooruit te zetten. En met succes.

Op 7 juli organiseren we met N-VA Gent opnieuw ons ‘Vlaams Familiefestival’. Ik hoop van harte jullie daar allemaal te ontmoeten.

 

Met Gentse groeten,

Anneleen Van Bossuyt, fractievoorzitter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is