Nieuwsbrief oktober

Op 7 oktober 2019
Anneleen Van Bossuyt

Beste N-VA-lid,

We hebben een nieuwe Vlaamse regering en dat is ook voor Gent goed nieuws. Een aantal grote projecten wordt de komende jaren aangevat en gerealiseerd: o.a. de vertramming van lijn 7 (tussen Gent-Dampoort en Gent-Sint-Pieters),  de vernieuwing van het E17-viaduct in Gentbrugge, de investeringen in de R4 Oost/West, de nieuwe spoorverbinding in het havengebied, en de restauratie van onze Gentse opera.

Daarbovenop krijgt onze stad een extra investeringsbudget van ruim 75 miljoen euro doordat Vlaanderen een stuk van de lokale pensioenlasten overneemt. Met N-VA pleiten we ervoor om dat geld bij voorkeur te investeren in drie prioriteiten: 1) verkeersveilige mobiliteit met volwaardige alternatieven voor de wagen en goed uitgeruste P+R-parkings, 2) een systeem van camerabewaking om de criminaliteit in onze stad terug te dringen, en 3) de opwaardering van de deelgemeenten met aandacht voor groene ruimte.

Maar er is meer dan alleen de centen. De stempel die N-VA in het Vlaams regeerakkoord heeft weten te drukken op vlak van o.a. onderwijs, inburgering en economische innovatie zal ook in Gent goed voelbaar zijn. In de scholen komt een duidelijke focus op kwaliteit, op keuzevrijheid voor ouders, en op Nederlands als onderwijstaal. Ook komt er een verbod op levensbeschouwelijke symbolen voor zowel leerkrachten als leerlingen in het provinciaal en Gemeenschapsonderwijs. Nieuwkomers zullen eerst moeten bijdragen alvorens recht te hebben op bijstand. Ondernemers krijgen steun bij de actuele digitale uitdagingen.

Ondertussen was het hier in Gent zelf een woelige maand met een geanimeerde gemeenteraad. De financiering van ons voetbalstadion zorgde alweer voor ophef: nu weet de meerderheid zelf ook niet meer waar de miljoenenverliezen vandaan komen. Een aanslag op de stadskas dreigt ook het nieuwe Roma-project te worden dat burgemeester De Clercq recent aankondigde. En dat inspraak voor bewoners voor dit stadsbestuur loze woorden zijn beseffen ze in de buurt rond de geplande Ecowijk in Gentbrugge – en bijvoorbeeld ook bij de vzw SOS Sint-Annakerk – elke dag een beetje meer. Verderop kan je over dit alles meer lezen.

Bij N-VA Gent hadden we afgelopen maand een geslaagde gespreksavond met Jan Peumans die zijn nieuwe boek ‘Een zachte anarchist’ kwam voorstellen. Jan is een rasverteller die een publiek moeiteloos kan boeien.

Onze fractie wenst iedereen alvast een zachte en gezellige herfst.

Met Gentse groeten,

Anneleen Van Bossuyt, fractievoorzitter N-VA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is