Nog geen zicht op oplossing voor parkeerproblemen vaklui

Op 28 april 2021, over deze onderwerpen: Economie & Werk, Mobiliteit en openbare werken
Vaklui

Parkeren in de Gentse binnenstad is vaak een uitdaging. Dat is zeker ook zo voor vaklui – loodgieters, electriciens, enz. – die dringende of kleine herstellingen moeten doen. Resultaat is dat het voor centrumbewoners niet zo makkelijk meer is om een vakman te vinden die bereid is te komen.

N-VA-gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem: “Een oplossing kan zijn dat vaklui overdag gebruik mogen maken van bewonersparkeerplaatsen. Heel wat van die parkeerplaatsen blijven overdag immers onbenut omdat mensen gaan werken zijn.”

“In maart 2019 is mijn voorstel hierover unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad,” vertelt Van Renterghem. “Maar op de voorbije gemeenteraad moest ik jammer genoeg vaststellen dat er sindsdien nog maar weinig werk verzet is. Schepen Watteeuw (Groen) kon me alleen meedelen dat hij binnenkort een overleg hierover heeft met de federale minister van mobiliteit. Na twee jaar tijd is dit toch wat mager.”

Van Renterghem besluit: “Ik wil het stadsbestuur aanmanen om hier meer prioriteit aan te geven. Ook Unizo dringt al lang aan op een oplossing. Ik vind het jammer dat het stadsbestuur de noden van onze ondernemers op dit punt onvoldoende onderkent.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is