Nu ook bruin water in nieuwe woonwijk Oostakker - N-VA wil dat stadsbestuur en Farys serieuze tand bijsteken om probleem op te lossen

Op 27 januari 2019, over deze onderwerpen: Intercommunales

Sinds een aantal jaren worden de inwoners van Oostakker geplaagd door troebel drinkwater. Recent is nu ook bruin water vastgesteld in de Faltselestraat. Gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem: “Het probleem is duidelijk nog altijd niet onder controle. Het verbaast me dat een recent gebouwde wijk zoals die in de Faltselestraat hier nu ook mee te maken krijgt. Ik begrijp dat bewoners ongerust zijn.”

 

“Dit is geen nieuw probleem,” benadrukt Van Renterghem. “Al verschillende keren heb ik de situatie in de gemeenteraad aangeklaagd. Het stadsbestuur antwoordt altijd dat er geen gezondheidsrisico’s zijn en dat er aan het dossier gewerkt wordt, maar het zal jouw kraan maar zijn waar troebel water uit komt. Aangenaam is anders. Dit is géén toonbeeld van goede dienstverlening.”

 

“Ik zal er op de gemeenteraad voor pleiten dat de stad en Farys nu eindelijk een serieuze tand bijsteken om de oude drinkwaterleidingen, die voor de problemen verantwoordelijk zijn weg te werken. Het is in elk geval al een gemiste kans dat er in het nieuwe bestuursakkoord met geen woord wordt gerept over deze problematiek,” stelt gemeenteraadslid Van Renterghem.

 

“In afwachting van een definitieve oplossing dring ik er op aan dat de oude gietijzeren buizen voldoende gespoeld worden. Dat zal de mensen toch al voor een stuk helpen. En tenslotte wil ik van de schepen weten hoe het komt dat een relatief nieuwe woonwijk als de Faltselestraat hier toch ook door getroffen wordt.” kondigt Gemeenteraadslid Van Renterghem aan.

 

Meer info:

Sandra Van Renterghem, gemeenteraadslid N-VA

0477 42 59 73

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is