OCMW Gent voert N-VA-programma uit

Op 10 oktober 2013

Hierboven staan de woorden van Gents OCMW-voorzitter Rudy Coddens (sp.a), na de interpellatie van OCMW-raadslid en fractievoorzitter Ronny Rysermans (N-VA). De interpellatie kwam er na eerdere uitspraken van de OCMW-voorzitter waarbij hij uitdrukkelijk zei het NIET eens te zijn met de N-VA op vlak van personeelsbeleid. Maar de voorzitter is kennelijk van mening veranderd… 

Eén van de pijlers van het N-VA verkiezingsprogramma was dat er structureel moet worden bespaard op het overheidsapparaat, en dus ook bij het OCMW, zonder aan de kwaliteit van de dienstverlening te komen. Wel, dat is volgens de OCMW-voorzitter precies wat de financieel bewarende maatregelen bij het Gents OCMW van maart dit jaar op het oog hebben. De OCMW-voorzitter zei gisteren (8 oktober 2013) in de OCMW-raad het eens te zijn met de tekst van het Gents N-VA verkiezingsprogramma over personeelsbeleid. 

Ronny Rysermans: “Wij hadden wél de moed om het vóór de verkiezingen over deze moeilijke besparingen te hebben. De huidige coalitie, SP.A-Groen en Open VLD, niet. Van meet af aan eerlijk zeggen waar het op staat, zelfs bij moeilijke beslissingen: een fundamenteel verschil tussen de N-VA en de Gentse meerderheid.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is