Onbillijke regeling recyclage IVAGO

Op 16 november 2010

De nieuwe regeling voor de recyclageparken blijft ondanks de aanpassingen van begin dit jaar onbillijk. Het aantal gratis toegangsbeurten is nog maar de helft van wat het vroeger was: 12 in plaats van 24. Mensen die niet de ruimte hebben om thuis afval te stockeren, zijn hiervan de dupe.

EXTRA RETRIBUTIE
Inwoners die afval in een aanhangwagen vervoeren omdat ze hun auto proper willen houden, hebben zelfs maar 6 gratis beurten meer. Burgers met een voertuig hoger dan 1,90 meter of langer dan 8,5 meter kunnen nog slechts terecht in 2 van de 6 Gentse containerparken. Vanaf 150 kilo moeten ze bovendien een extra retributie betalen.

WEEGBRUG
Ook de Gentse ombudsvrouw stelt in haar Jaarverslag 2010 de unfaire toegangsregeling aan de kaak. N-VA-gemeenteraadslid Helga Stevens staat alvast achter haar aanbeveling om alle recyclageparken met een weegbrug uit te rusten zodat alle Gentenaars een gelijke toegang hebben tot de parken.

CLANDESTIEN
N-VA blijft er bovendien bij dat de recyclageparken (beperkt) gratis moeten zijn voor de burgers. Het kan niet dat zij via de gemeentebelastingen moeten opdraaien voor het verwerken van afval dat door bedrijven clandestien naar die parken wordt gebracht. Controle is hiervoor zeker op zijn plaats.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is