Onkruidbeheer in Gent wordt beter georganiseerd onder druk van N-VA

Op 12 oktober 2017, over deze onderwerpen: Leefmilieu & Landbouw

Gemeenteraadslid  Isabelle De Clercq kaart al geruime tijd het gebrekkig onkruidbeheer en groenonderhoud in onze stad aan. Dat wordt haar door de meerderheid niet in dank afgenomen. In de gemeenteraad van juni werd haar bezorgdheid nog weggelachen,  want volgens Groen bestaat onkruid helemaal niet.

Maar nu komt de bevoegde schepen Coddens (sp.a) dan toch met enkele maatregelen die het onderhoud van het openbaar domein meer efficiënt moeten organiseren. De aanhoudende druk en het stevige oppositiewerk  van N-VA boeken resultaat: de aanhouder wint.

Opschietend onkruid op voetpaden, fietspaden, speelplekken en wegbermen: het is voor veel Gentenaars een bron van ergernis. Verwaarloosd openbaar domein oogt niet alleen slordig, maar is ook hinderlijk en op sommige plaatsen ronduit gevaarlijk. Op de begraafplaatsen wordt woekerend onkruid als een gebrek aan respect ervaren. Dieptepunt was de schrijnende situatie op de Westerbegraafplaats: het onkruid stond  kniehoog op de pas geopende gedenkplek voor ‘sterrenkindjes’.

“Als ik zo vaak vraag om iets aan het onkruid te doen, is het omdat mensen mij er zo dikwijls over aanspreken,” zegt Isabelle De Clercq, “Vanzelfsprekend ben ik blij dat de schepen nu probeert zijn diensten beter te organiseren. Maar ik zal pas tevreden zijn wanneer toestanden zoals we ze deze zomer meegemaakt hebben niet meer voorkomen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is