Opinie: Barsten in de coalitie

Beste Gentenaars,

We zijn 1 jaar ver en de Gentse coalitie vertoont duidelijke barsten. Een geplande studiereis/handelsmissie naar Israël legt de kloof bloot tussen OpenVLD en Groen/sp.a.

Groen en rood hadden de trip eerst gewoon mee goedgekeurd. Maar onder druk van de communisten van PVDA keerden ze hun kar: Israël was plots de baarlijke duivel. In alle omstandigheden te mijden blijkbaar. Iedereen wil natuurlijk een oplossing voor de Palestijnse kwestie, maar niet in contact gaan met elkaar zal daarbij niet helpen.

Het is ook linkse hypocrisie ten top natuurlijk: niemand had eerder vorig jaar problemen met een reis naar China. Nochtans geen voorbeeldland op vlak van democratie, mensenrechten of respect voor minderheden.

Ik onthoud uit deze heisa: Groen en sp.a zijn onbetrouwbare partners die extreem-links achterna hollen. Als OpenVLD zou ik op mijn tellen passen. De uitbreiding van de lage emissiezone (LEZ) naar de deelgemeenten? ‘No passaran’. Maar dat doen de Gentse liberalen dus niet. 

Op diezelfde gemeenteraad keurden ze braaf – ondanks enkele donkerblauwe dissidenten – groen-rode subsidies goed voor religieuze activiteiten zoals iftars tijdens de ramadan. Simpele vraag: wat is hiervan de meerwaarde voor het samenleven in onze stad? 

En terwijl de meerderheid bakkeleide, voerden we met N-VA onze constructieve oppositie. Twee voorstellen kregen we goedgekeurd: de wandelbusjes in het stadscentrum worden rolstoeltoegankelijk en er komt een Family Justice Center om slachtoffers van intrafamiliaal geweld beter te helpen. Met dank ook aan Vlaams minister Zuhal Demir. 

Tot slot: we dienden (uiteraard) klacht in tegen het verspreiden van Arabische en Turkse infoaffiches over de LEZ bij de Gentse moskeeën. In onze ogen een flagrante schending van de taalwetgeving en hoe dan ook niet de juiste boodschap. Dit stadsbestuur moet stoppen met mensen met een migratieachtergrond als ‘anders’ te behandelen.

Met Gentse groeten,

 

Anneleen Van Bossuyt

Fractieleider N-VA Gent

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
5
De gemiddelde score is