Rechtszaak tegen WoninGent: Gert Robert hoopt op een positieve kentering

Op 15 juli 2019

Jarenlang heeft onze gemeenteraadsfractie de schrijnende situaties bij de stedelijke sociale huisvestingsmaatschappij Woningent aangeklaagd. Onze kritiek werd telkens afgewimpeld en het stadsbestuur weigerde alle transparantie. Toen eind 2018 bekend werd dat de maatschappij ongeschikt verklaarde woningen verder bleef verhuren – soms zelfs jarenlang –  was de maat vol. N-VA Gent legde klacht neer bij het parket. Dat voerde een onderzoek uit. Eind dit jaar zal de zaak voor de rechter komen.

Gemeenteraadslid Gert Robert: “Ondertussen zijn er een aantal stappen in de goede richting gezet. Voor het eerst is ook de oppositie vertegenwoordigd in de raad van bestuur van WoninGent. Voor N-VA Gent heb ik dat mandaat opgenomen met als duidelijk doel de belangen van de huurders te verdedigen en positief mee te werken om de maatschappij weer op de rails te krijgen.”

De uitdagingen zijn immens: twee derden van de woningen moeten gerenoveerd, sommige wijken kreunen onder overlast en onveiligheid, en de dienstverlening aan de huurders moet veel efficiënter en klantvriendelijker.

Gert Robert: “We hadden onlangs een goed overleg met de collega’s van Antwerpen. Dat leverde inspiratie op voor concrete voorstellen. In de gemeenteraad zullen we onder meer vragen om eindelijk  ‘lokale binding’ (voorrang voor inwoners van Gent) in te voeren als criterium bij het toewijzen van sociale woningen. Wij komen ook met concrete veiligheidsmaatregelen om het vandalisme en de criminaliteit in sommige woonblokken aan te pakken.”

Fractievoorzitter Anneleen Van Bossuyt: “Het is afwachten hoe de rechtszaak zal aflopen. Hoe dan ook moeten de wantoestanden de wereld uit. Onze fractie zal dit dossier niet los laten.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is